Rouwconsulente

Your life coach

 

Vanassche Frédérique

Gerbodelaan 6

8501 Bissegem

0472/73 24 77

Vanassche.frederique@gmail.com

BE-0521.772.106

 

Rouwconsulente

 

Rouw is een specifieke vorm van verlies. Het verlies van een persoon die heel veel voor jou betekende. Een persoon die je lief had, een persoon waar we lief en leed mee deelden. Afscheid nemen van iemand dierbaars in het leven is volgens mij het ergste wat een mens kan mee maken. Hier moeten we met zorg en heel veel tijd mee omgaan. Niemand kan bepalen hoe lang dit zal duren want ieder mens heeft zijn eigen verwerking.

 

'Rouw is de keerzijde van de liefde'

 

Ieder mens heeft zijn uniek rouwtraject. Dit is ons specifiek proces van aanpassing en verandering na een verlieservaring. Ieder verlieservaring is als een vingerafdruk.

 

Rouwen kent geen EINDPUNT. De pijn kan minder worden, draaglijker, ... maar kan een deel van jezelf worden.

 

Als rouwconsulente begeleiden we mensen die geconfronteerd werden met het verlies. We ontdekken samen het rouwproces met zijn rouwfasen en rouwtaken en bieden opnieuw een zekere ordening in de chaotische beleving hiervan.

 

Naast je eigen verdriet spelen er nog verschillende factoren die belangrijk zijn op zo'n momenten. Het verdriet van de kinderen binnen het gezin, de zorg en de steun dat je nog wil geven aan andere familieleden. Soms is er ook nood aan bemiddeling in deze fase.

 

Dan spreken we nog niet van de vele administratieve zaken waar we vaak niet in thuis zijn of geen behoefte aan hebben. Door mijn jaren ervaring kunnen we hier ook een ondersteuning bieden, dit kan eventueel in samenwerking met de begrafenisondernemer of individueel.

 

Ieder mens is een uniek wezen en zal op zijn eigen specifieke manier rouwen.

 

Je leert omgaan met je lichaam, je emoties en je gedachten. Je leert loslaten...en toch in verbinding blijven vanuit die intense verbondenheid.

Dit begrijpen en ermee omgaan vormt de basis van mijn begeleiding in het proces van de verwerking.

 

We bieden ruimte en plaats om ieder zijn eigen verhaal te kunnen doen en zijn eveneens perminent bereikbaar indien nodig.

 

Tijdens deze fase moeten we ook extra aandacht en zorg geven aan de kinderen binnen het gezin. Vaak vragen de kinderen extra aandacht in deze fase.

 

Als rouwconsulente neem ik graag deze taak op mij om ondersteuning te bieden want een goede rouwverwerking bepaald vaak de toekomst van onze kinderen.